9 d’abr. 2008

LASALA un projecte per l’Alta Garrotxa a debat.




Fa cinc anys que hi ha una nova propietat a La Sala que està generant controvèrsia i aprofito la ocasió per dir alguna cosa i participar al debat sense voler tenir la raó, en part com a molt.

- Quant es planteja un projecte grandiloqüent i carregat de teories ens ve a la memòria l’antecedent d‘Ormoier amb el fals discurs del clan Racionero.

- Bones paraules han de venir sempre acompanyades i avalades d’accions encara millors.

- No es pot parlar de donar vida i no viure-hi, fa de mal creure. Sembla que es tracti d’una inversió i prou, és a dir un simple negoci.

- Si es planegen infra-estructures d’obrir pistes, s’ha de tenir en compte que és un territori d’accessos complicats, de sempre; i que això és el que fins ara el preserva de l’especulació tan generalitzada arreu.

- Si la proposta és altruista, no lucrativa, el més indicat és fer una fundació que aplegui el patrimoni territorial de que es disposa, o es vol disposar, és una bona manera d’evitar suspicàcies.

- La bona relació amb els veïns és una prova de la capacitat de comunicació i la disponibilitat d’adaptació i respecte al territori i la seva gent.

- Les idees innovadores no han de ser rebutjades si adopten les condicions de preservació natural i patrimonial i els drets legals i acostumats d’ús i de pas.

- No es poden tancar passos i camins, aquesta terra no admet segregacions ni barreres, l’hem rebut dels nostres avantpassats i l’hem de transmetre com un patrimoni de tots. Tot i els drets de propietat vigents.

- Sigueu benvinguts tots els que veniu a sumar i no a prendre, encara que ens pot saber greu que tingueu empenta o idees que faltin als del país, no tingueu cap dubte de que sereu ben rebuts, a la llarga o a la curta, si sou prou sincers i generosos.

Podeu veure informació del que volen vendre a la web de LASALA


1 comentari:

Anònim ha dit...

NO em sembla pas malament que un PROJecte "alternatiu" sigui un negoci, car el que hem d'assolir és guanyar-nos la vida al marge del sistema Capitalista basat en el TERRORISME LEGAL... SI NO t'hi guanyes la vida, NO tens més remei que tornar a l'esclavatje legal...