24 d’abr. 2008

Sant Jordi al firal d'olot.







Ahir al firal d'olot somloquesembrem i ecollavors van rebre el suport i l'interès de força gent que gaudia d'una diada tan magnífica.
Es varen recollir dotzenes de signatures per la ILP i es va intercanviar informació sobre la preservació de les varietats adaptades al país de verdures i hortalisses. Alguns es varen emportar planter de tomateres cor de bou i poma plena a punt de plantar i sobrets de llavors de pebrots, albergínies, enciam, mongetes... i el bon gust que deixa saber que no estem sols i aquesta empenta és compartida i apreciada per tanta altra gent que estima la terra.
La mascota local de la campanya de somloquesembrem : l'espiga de blat de moro que es transforma en cap i cua de rata, va triomfar entre la mainada de les escoles que la contemplaven embadalits, sense ser conscients ni culpables dels perills a que els pot abocar l'ambició dels adults i les quatre multinacionals que pressionen i corrompeixen la UE i els estats per consentir la bestiesa i la frivolitat de conrear amb materials alterats gen èticament i sense garantir la seguretat pels consumidors i els ecosistemes, ni el confinament dels camps transgènics per evitar la contaminació dels conreus biològics.

El pont de sant martí doble que va aparèixer al voltant de santesteve després del xàfec de la tarda va ser tan espectacular que ha de ser un bon auguri per la nostra lluita!.

1 comentari:

carles.anegx ha dit...

somloquesembrem i ecollavors tenen enllaços prou interessants. feu-hi un cop d'ull!.